середа, 4 березня 2015 р.

Справжня ЛЮДИНА

У цей день 66 років тому народився видатний український композитор, поет, творець української поп-музики і просто ЛЮДИНА Володимир Івасюк, який поплатився життям за любов до України. У  21, будучи студентом Чернівецького медичного інституту, Володимир Івасюк пише пісні «Червона рута» й «Водограй», котрі стали одними з найвідоміших українських пісень у світі. 


"Червона рута"





"Водограй"


Видатний українець, який прожив усього 30 років, за своє коротке життя написав 107 пісень, 53 інструментальні твори, створив музику до кількох спектаклів. Окрім цього, він професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні.

«Пісня буде поміж нас», «Я піду в далекі гори», «Я – твоє крило», «Лиш раз цвіте любов», «Мальви», «У долі своя весна»,  «Червона рута», «Водограй», «Літо пізніх жоржин», «Вернись із спогадів», «Запроси мене у сни свої», «Тільки раз цвіте любов" - це неповний перелік того, що заставляє нас відкрити душу і побачити красу і ніжність навколишнього світу...

"Пісня буде поміж нас"


"Я піду в далекі гори"



Дорогами життя Володимира Івасюка


2 коментарі:

  1. Володимир Івасюк - неперевершений митець, який понад усе любив Україну. Я думаю, що таких, як він, народжується один на мільйон і то раз в тисячу років. Кожен його твір западає глибоко в душу, кожна його пісня - ХІТ. Нашим сучасним поетам (не всім, але є пару) варто би повчитися в нього бути справжніми людьми...

    ВідповістиВидалити
  2. Цілком погоджуюся з вашою думкою, Наталю. Нашим сучасникам насправді є чому повчитися у Володимира Івасюка... Такі люди, яскраво спалахнувши, освітлюють життя й іншим, навчають своїм прикладом..

    ВідповістиВидалити