вівторок, 21 червня 2016 р.

22 червня...


22 червня 1633 року Галілео Галілей став на коліна у монастирі святої Мінерви для того, щоб відректися від своїх наукових відкриттів. Місце було обрано не випадково: саме тут у 1600 році оголосили смертельний вирок нескореному Джордано Бруно.

22-го червня 1812 року Наполеон Бонапарт підписав промову до своєї армії, у якій закликав розпочати війну з Російською імперією. Три роки потому саме 22 червня 1815 року він змушений був вдруге відректися від престолу.

22 червня 1940 року в Комп’єнському лісі у вагоні французький уряд підписав угоду з представниками фашистської Німеччини про поділ країни на дві зони – територію окуповану німцями і, так звану, автономну Французьку державу. Німці навіть розшукали той самий салон-вагон, в якому у 1918 році Німеччина на цьому ж місці підписала капітуляцію у Першій світовій війні.

22 червня 1941 року Гітлер напав на Радянський Союз. Він не випадково обрав цю дату. З історії відомо, що Гітлер захоплювався різноманітними окультними науками. Зокрема, свастика з давніх часів вважається символом Сонця, що рухається небосхилом. Вона буває такою, що створює, і що руйнує. Звичайно, Гітлер вибрав ту, що руйнує. У день літнього сонцестояння, 22 червня, найкоротша у році ніч. Тоді, у момент нападу, якраз у 3 години 30 хвилин, сонце  з’явилося над горизонтом. Це мало символізувати Третій рейх, що, як сонце, світитиме найдовше за всю історію. Не вірив фюрер, що «хто з мечем прийде, той від нього і загине», а історія не любить, коли її уроки прогулюють…


2 коментарі:

  1. І до слова кажучи, щоб вивезти вагон з музею у якому він стояв, німці розібрали стіну і проклали колію. Дуже приємно Ліля Василівна, почитати та пригадати на сторінках вашого блогу надзвичайно важливі історичні події.Respect Вашій ерудиції!!!

    ВідповістиВидалити