неділя, 18 вересня 2016 р.

На зустрічі з Лілією Гриневич у Львові




У суботу, 17 вересня, відбулася зустріч Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич із плеядою освітян Львівщини. На зустріч із п.Лілією прибула й делегація освітян Миколаївщини.
Пані Міністр говорила про  Концепцію нової української школи та чому і як потрібно змінювати шкільну освіту в Україні, наголошуючи на зміні змісту освіти, а не на зміні «косметологічних підходів».
Зі слів Лілії Михайлівни, 12-річна школа стартує з 2018 – 2019 навчального року. Сьогодні зміни розпочалися з початкової ланки. Зміни покликані забезпечити більшу логічність навчального процесу, надати ширшої творчої свободи вчителеві, а також зробити усе можливе, аби дитина максимально розвинула свою індивідуальність. Розвантаження навчальних програм для початкової школи – це спільний проект Міністерства освіти і науки України та відкритої онлайн-платформи Ed-Era.com за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Пропозиції щодо зміни програм вносили вчителі, експерти, активісти та батьки.
Лілія Михайлівна підкреслила, що «учитель – найголовніша опора для команди реформаторів для успішного здійснення реформ. Учителеві потрібно зрозуміти філософську концепцію нової школи, пройнятися думкою, серцем й розумом й лише тоді нести до дитини».
Пані Міністр торкнулася питання соціального статусу вчителя.
«Усе суспільство повинно «кусати спини» народних депутатів, змушуючи їх підняти соціальний статус вчителя для того, щоб у вчителя була мотивація для повної самовіддачі дітям та ідеям нової української школи».



Немає коментарів:

Дописати коментар